fbpx

Taloyhtiöille

SisäilmaCenterin ilmanvaihdon ratkaisut takaavat nopean ja huolettoman prosessin, jolla taloyhtiön ilmanvaihto paranee. Oikein suunniteltu ja tehokkaasti toteutettu ilmanvaihtoremontti voi tarjota parempaa ilmanlaatua ja mukavuutta nopeasti ja vaivattomasti, parantaen samalla kiinteistön arvoa ja energiatehokkuutta.

Vastuu ja velvoite

Lain mukaan taloyhtiö vastaa nykystandardien mukaisista ilmanvaihtovaatimuksista.

Terve koti ja asukas

Toimiva ilmanvaihto pitää rakenteet ja asukkaat terveenä.

Kiinteistön arvo

Toimiva ilmanvaihto nostaa tutkitusti asunnon jälleenmyyntiarvoa.

Energiatehokkuus

Nykyaikaisilla ilmanvaihtojärjestelmillä saadaan talteen jopa yli 90% lämmitysenergiasta.

Toimi näin

Isännöitsijä tai taloyhtiö?

Toimi näin:

1
Pyydä meidät paikalle
Kohteen nykytilan kartoitus ja ongelmien todennus
2
Korjaussuunnitelma
Räätälöity korjaussuunnitelma – avaimet käteen
3
Sopimus
Sopimuksen vahvistaminen ja aloituskokous
4
Työmaan aloitus
Asennustyöt suoritetaan sopimuksen mukaisesti
5
Luovutus ja lasku
Työmaan loppukatselmus, -luovutus ja lasku

Taloyhtiön ilmanvaihtoremontti SisäilmaCenterin toteuttamana

SisäilmaCenter on erikoistunut 1940-1990-luvulla rakennettujen pientaloyhtiöiden, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen poistoilmanvaihto (huippuimuri), ilmanvaihtoremontteihin ja ilmanvaihdon parantamiseen.
Yrityksen Fresh Air -ilmanvaihtoratkaisut ovat kehitetty korvaamaan perinteiset ja monimutkaiset putkitetut ilmanvaihtoremontit. Kaikki Fresh Air -ratkaisut toimitetaan avaimet käteen -periaatteella, valmiiksi asennettuna ja kotiisi sopivaksi säädettynä. SisäilmaCenterin palvelut ovat pätevä ja laadukas ratkaisu parantamaan taloyhtiön ilmanvaihtoa.

Asennustyöt vievät päiviä, ei viikkoja.

Vedon tunnetta aiheuttaa tuloilman hallitsematon sisääntulo

Huono ilmanvaihto, tunkkainen ilma ja vedon tunne ovat usein toistuvia
valituksen aiheita, etenkin vanhemmissa kerros- ja rivitaloissa. Jos asunnossa on talvisin kylmä ja kesäisin kuuma, on valitukseen yleensä aihetta. Yleinen käsitys on, että vika on ikkunoissa. Näin ei kuitenkaan aina ole. Ilmanvaihdon osuus taloyhtiön energiankulutuksesta on jopa 30-40 %.
Lämmöntalteenotolla säästetään merkittävästi ilmanvaihdon kuluttamasta
energiasta.

Taloyhtiön remontti - älä unohda ilmanvaihtoremonttia

On tyypillistä, että remontin yhteydessä taloyhtiön ikkunoita voidaan uusia ja eristyksiä parantaa. Vaikka tiivis rakenne onkin tärkeä energiatehokkuuden ja lämpöviihtyvyyden kannalta, se voi myös aiheuttaa haasteita ilmanvaihdon kannalta. Kun eristystä parannetaan remontin yhteydessä, on muistettava, että tiiviissä rakenteissa ilma ei vaihdu luonnollisesti. Ilmanvaihdon on siten oltava erityisen tehokasta varmistaakseen riittävän ilmanvaihdon ja hyvän sisäilman laadun. Tiivis rakenne voi myös aiheuttaa kosteuden kerääntymistä sisätiloihin, erityisesti kosteissa tiloissa kuten kylpyhuoneissa ja keittiössä.

Ilmanvaihtojärjestelmän rooli tiivistetyissä tiloissa on merkittävä. Se poistaa epäpuhtauksia, kosteutta ja hajuja, jotka voivat muodostua rajoitetussa ilmatilassa. Eristetyissä kiinteistöissä haitalliset aineet, kuten formaldehydi ja VOC-yhdisteet, voivat kertyä sisäilmaan, mutta tehokas ilmanvaihto auttaa poistamaan niitä, ylläpitäen samalla terveellistä sisäilman laatua. Lisäksi hyvä ilmanvaihto on ratkaisevan tärkeää ylimääräisen kosteuden poistamiseksi, mikä estää homeen ja kosteusvaurioiden syntymisen. Tällä tavoin ilmanvaihto varmistaa asumisviihtyvyyden ja terveellisen elinympäristön tiiviissä ja eristetyissä tiloissa.

Miten ilmanvaihtoremontti tehdään?

Pääsääntöisesti vanhojen talojen ilmanvaihtoremontti voidaan tehdä tehostamalla olemassa olevaa ilmanvaihtoa sekä tekemällä siihen pieniä rakenteellisia muutoksia tai rakentamalla kokonaan uusi koneellinen, putkitettu ilmanvaihtojärjestelmä. Fresh Air -ilmanvaihtoremontti tehdään aina hyödyntämällä olemassa olevaa järjestelmää.

Lämmöntalteenotolla merkittäviä säästöjä

Vanhoissa sähkölämmittesissä kiinteistöissä ilmanvaihdon osuus on noin kolmannes koko talon energiankulutuksesta. Tehokkailla lämmöntalteenotto järjestelmillä, jotka ovat erityisesti suunnattu taloyhtiöille voidaan taloyhtiön energiankulutusta pienentää huomattavasti. Tehokkailla järjestelmillä lämmitysenergiasta voidaan hyödyntää jopa 90 % eli talon lämmityskulut alenevat merkittävästi. Tämä on suoraa euromääräistä säästöä taloyhtiölle.

Yhteistä kaikille tarjoamillemme vaihtoehdoille on se, että ne ovat huomattavasti edullisempia kuin putkitettu ilmanvaihtoremontti.

Taloyhtiön ilmanvaihtoremontin kustannukset

Fresh Air -ilmanvaihtoremontin hinta on usein noin kolmannes verrattuna perinteiseen putkitettuun ilmanvaihtoremonttiin. Taloyhtiön ilmanvaihtoremontin kustannukset vaihtelevat merkittävästi riippuen remontin laajuudesta, kiinteistön koosta ja olemassa olevan ilmanvaihtojärjestelmän tilasta.

Haluatko lisätietoja ilmanvaihtoremontin kustannuksista? Täytä alla oleva lomake ja tilaa maksuton ilmanvaihtokartoitus. Kartoituskäynnin perusteella teemme sinulle kiinteähintaisen tarjouksen Fresh Air -ilmanvaihtoremontista.

Hoida hankintasi vaivatta SisäilmaCenterin rahoituksella.

Laske itsellesi sopiva kuukausierä ja täytä hakemus helposti OP:n verkkopalvelussa.

IV-kanavien nuohous ja säätö

Koska taloyhtiön ilmanvaihtokanavat on viimeksi nuohottu? Tiesitkö, että talon tai rivitalon ilmanvaihtokanavien säännöllinen nuohous on tärkeää monestakin syytä.

Hyvästä ilmanvaihdosta täytyy pitää huolta. Ilmanvaihtokanavien säännöllisellä puhdistuksella ja säätämisellä varmistetaan, että kodin ilmanvaihtojärjestelmä toimii moitteettomasti

Sisäilman laadun mittaus

Epäiletkö, että taloyhtiön sisäilman laatu ei ole riittävä? Tilaa käyttöön Fresh Air CO2 Monitor mittausyksikkö. Sillä voidaan mitata halutun huoneen hiilidioksiditasoa, lämpötilaa ja ilmankosteutta. Yksikön avulla pääset itse mittaamaan minkälaista ilmaa teillä hengitetään. Kysy lisää

Ilmanvaihtoratkaisumme

Tutustu Ilmanvaihto­ratkaisuihimme

Huonekohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, jossa on lisäksi tehokas lämmöntalteenotto. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa sekä huippuimurin tilalle.

Tehokas ja vetoa vähentävä ilmanvaihtojärjestelmä. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa; voidaan käyttää myös yhdessä huippuimurin kanssa.

Hyvä ja kustannustehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa; voidaan käyttää myös yhdessä huippuimurin kanssa.

TALOYHTIÖN ILMANVAIHTOREMONTTI - kokemus

Helsingin Tapaninvainiossa sijaitsevan 12 asunnon taloyhtiön ilmanvaihto laitettiin kuntoon keväällä 2019. Sisäilmaremontti oli osa isompaa kokonaisuutta.

– Yhteistyö SisäilmaCenterin kanssa oli läpinäkyvää ja asentajat ammattitaitoisia. He tekivät huolellista työtä ja paikat jäivät siistiksi.

Tilaa ilmainen ilmanvaihtokartoitus

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Tarkastuksen yhteydessä asiantuntijamme arvioivat projektin koon ja laativat sen perusteella sinulle kiinteähintaisen tarjouksen. Näin olet jo askeleen lähempänä vaivatonta ja luotettavaa ilmanvaihtoremonttia.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.