fbpx

Fresh Air Omega

Fresh Air Omega on huonekohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, joiden avulla saat kotiisi tehokkaan ilmanvaihdon. Ilmanvaihtolaite vie tunkkaista ilmaa ulos ja siirtää puhdasta ulkoilmaa sisälle. Käyttö on helppoa, laite ei tarvitse muuta huoltoa kuin säännöllisen suodattimen vaihdon. Tyylikkään ja huomaamattoman muotoilun ansiosta laite sopii jokaiseen kotiin. Toimiva ja turvallinen ilmanvaihto nostaa myös kotisi arvoa.

Mitä kaikkea Fresh Air Omega sisältää?

Omega

Huonekohtainen ilmanvaihdin lämmöntalteenotolla ja suodattimilla.

Beeta -korvausilmaventtiili

Korvausilmaventtiili suodattimella, jonka edistyksellisen puhalluskuvion ansiosta vedon tunne vähenee.

Tarpeenmukainen poistoilmapuhallin

Automaattisesti päällekytkeytyvä poistoilmapuhallin suihku- ja WC-tiloihin.

Siirtoilmasäleikkö

Sisäoviin asennettava säleikkö Ilman siirtoon huoneiden välillä.

Toimintaperiaate talvisin. Vaihe 1: Lämmin ja käytetty ilma poistuu virraten ulos lämmönvaihtimen läpi, jossa sen lämpöenergia ja kosteus siirtyvät vaihtimeen. Vaihe 2. Raikasta korvausilmaa virtaa huoneeseen lämmeten vaihtimeen varastoidulla lämpöenergialla. Sisään tuleva ilma sekoittuu samanlämpöiseksi huoneilman kanssa noin metrin päässä laitteesta.

Tehokas lämmöntalteenotto

120 neliöisen talon tilavuus on 300 kuutiota. Nykyisten ilmanvaihtomääräysten mukaan ilman pitää vaihtua kerran kahteen tuntiin. Tämän kokoisessa talossa se tarkoittaa 3 600 kuutiota vuorokaudessa. Oletko miettinyt kuinka paljon ilman lämmittäminen maksaa talvisin? Omegan lämmöntalteenottojärjestelmällä pystytään hyödyntämään jopa 94% lämmitysenergiasta.

Sähkö ja kaukolämmön hinnat ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta toiseen (katso hinnan kehitys 2001 – 2017). Todennäköistä on, että näin tulee tapahtumaan jatkossakin. Omegan lämmöntalteenotolla voidaan vähentää talon energiankulutusta sekä pienentää talvisin vedon tunnetta.

Energiatehokas järjestelmä

Omega-järjestelmä on myös hyvin energiapihi. Yksi laite kuluttaa sähköä vuodessa noin 35 kW. Nykyisellä energianhinnalla (syyskuu 2023, 0,12 €/ kWh) tämä on vain muutaman euroa vuodessa. Keskikokoiseen omakotitaloon asennetaan yleensä 3-4 laitetta ja kaksi poistopuhallinta.  

Pyydä tarjous ilmanvaihtoremontista

Tarjous on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ratkaisemme ilmanvaihto-ongelmat

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.