fbpx

Vaivaako veto talvella?

Tilanne menee jotakuinkin näin: seinään asennetuista tai ikkunoiden yhteyksissä olevista korvausilmaventtiileistä virtaa raikasta ulkoilmaa taloon. Kylmä korvausilma aiheuttaa epämiellyttävää vedon tunnetta ja se saa lattiat tuntumaan viileiltä. Tähän reagoidaan sulkemalla tai tukkimalla korvausilmaventtiilit kokonaan.

Tämä taas aiheuttaa sen, että ilmanvaihdosta tulee puutteellinen ja asuntoon tuleva korvausilma tulee hallitsemattomasti seinien ja lattialistojen raoista sekä pistorasioista. Tätä kautta korvausilman mukana asuntoihin kulkeutuu myös sellaisia epäpuhtauksia, jotka eivät sinne kuulu.

Uudet korvausilmaventtiilit tai -laitteet

Painovoimainen tai koneellinen ilmanvaihto vaatii riittävästi korvausilmaa toimiakseen moitteettomasti. Siitä syystä veto voidaankin poistaa tai ainakin minimoida uusilla korvausilmaventtiileillä tai -laitteilla. Fresh Air Beeta –sarjasta löytyy venttiili jossa puhalluskuvio on huomattavasti parempi, kuin vanhanaikaisissa pyöreissä venttiileissä joissa ilma ohjautuu alas ja luo vedon tunnetta sekä kylmentää lattiat.

Fresh Air Alfa -sarjan laitteissa korvausilma sekoitetaan lämpimän huoneilman kanssa, ja puhalletaan katon rajaan. Ilma sekoittuu siellä olevaan lämpöiseen ilmaan ja virtaa alaspäin. Näin saadaan hyödynnettyä niin sanottu hukkalämpö ja asunnon lämmityskulut pienenevät. Laitteen toimintaa on mitattu -28 °C pakkasessa. Oleskelualueella ei havaittu lainkaan vetoa ja katon sekä lattian välinen 4 °C lämpötilaero tasoittui arvoon 0.5 °C.

Uudet korvausilmaventtiilit takaavat raikkaan ja puhtaan sisäilman ilman vedon tunnetta. Kummankin sarjan laitteet ovat varustettu laadukkailla suodattimilla ja ne voidaan asentaa vanhanmallisen pyöreän venttiin tilalle.

JÄRKIHINTAINEN ILMANVAIHTOREMONTTI

Fresh Air Omega hyödyntää jopa 89 % lämmitysenergiasta

Fresh Air Omega on huonekohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa. Sen raikasilmaventtiilit toimivat koneellisesti ja ne ottavat lämmön ulos menevästä sisäilmasta ja siirtävät sen takaisin sisälle virtaavaan ilmaan. Näin raikas ilma lämpenee edullisesti eikä sisälle tule ilmanvaihdon kautta kylmää ilmaa. Lämmöntalteenotolla pystytään hyödyntämään jopa 89 % lämmitysenergiasta.

Talvisin ulkoilma lämpiää korvausilmaventtiilin lämmönvaihtimessa ja sekoittuu huoneilman kanssa metrin päässä laitteesta. Näin huoneeseen ei tule vedon tunnetta, ja huoneilman lämpötila pysyy tasaisena. Omega on noin 2–3 kertaa edullisempi kuin putkistettu LTO-järjestelmä. Järjestelmän käyttö on helppoa, se ei tarvitse muuta huoltoa kuin säännöllisen suodattimen vaihdon. Tyylikkään ja huomaamattoman muotoilun ansiosta laite sopii jokaiseen kotiin. Toimiva ja turvallinen ilmanvaihto nostaa myös kotisi arvoa.

120 neliöisen talon tilavuus on 300 kuutiota. Nykyisten ilmanvaihtomääräysten mukaan ilman pitää vaihtua kerran kahteen tuntiin. Tämän kokoisessa talossa se tarkoittaa 3 600 kuutiota vuorokaudessa. Oletko miettinyt kuinka paljon ilman lämmittäminen maksaa talvisin? Omegan lämmöntalteenottojärjestelmällä pystytään hyödyntämään jopa 89% lämmitysenergiasta.

Fresh Air Omegan edut

  • Tuo hallitusti raikasta ilmaa kotiisi
  • Lämmöntalteenotto säästää energiankulutusta
  • Jopa puolet edullisempi kuin putkistettu LTO-remontti
  • Alhainen sähkönkulutus, yksi laite kuluttaa sähköä noin 3-4 euroa vuodessa
  • Hiljainen
  • Kesä- ja talvitoiminto
  • Helposti vaihdettava suodatin
  • Ei puhdistettavia ilmastointiputkia.

Pyydä tarjous ilmanvaihtoremontista

Tarjous on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ratkaisemme ilmanvaihto-ongelmat

Mikä on Fresh Air Omega?

Fresh Air Omega on huonekohtainen ilmanvaihdin, jossa on lämmöntalteenotto ja suodattimet. Se vähentää energiankulutusta jopa 94 % talvisin ja tehostaa ilmanvaihtoa kesäisin. Automaattinen poistoilmapuhallin ja siirtoilmasäleikkö takaavat miellyttävän sisäilman ympäri vuoden. Kysy lisää ja paranna kotisi ilmanlaatua!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.