fbpx

Ilmanvaihtokanavien nuohous ja puhdistus

Koska ilmanvaihtokanavasi on viimeksi nuohottu? Tiesitkö, että omakotitalon tai rivitalon ilmanvaihtokanavien säännöllinen nuohous on tärkeää monestakin syytä.

Puhtaat kanavat pidentävät ilmanvaihdon ja sitä kautta talon ikää. Myyntitilanteessa säännöllinen puhdistus kertoo siitä, että talosta on huolehdittu. Ja asukkaille ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistaminen tuo asumisviihtyvyyttä. Puhtaissa kanavissa sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana ja talossa on helpompi hengittää.

Puhtaat ilmanvaihtokanavat parantavat myös ilman liikkuvuutta. Huonepölyn, koiran karvojen, roskien ja rasvan muodostama likakerros tukkii vuosien saatossa ilmanvaihtokanavaa ja vähentää ilman virtausta kanavassa. Tämä luonnollisestikin heikentää kodin sisäilman laatua. Ilmanvaihtokanavien puhdistaminen vähentää talon palokuormaa – ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly on paloherkkää ja saattaa lisätä tulipalon riskiä.

Miksi säännöllinen puhdistus on tärkeää?

Siksi, että talon ilmanvaihto toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmanvaihtokanavien puhdistus tulisi tehdä vähintään kymmenen vuoden välein. Tuloilmakanavat olisi hyvä puhdistaa useammin, esimerkiksi viiden vuoden välein.

Nämä ovat kuitenkin viitteellisiä ohjeita. Puhdistuväliin vaikuttavat muun muassa talon sijainti. Jos koti sijaitsee esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyllä alueella, kertyy ilmanvaihtokanaviin liikenteestä aiheutuvia epäpuhtauksia ja pienhiukkasia. Tällaisilla alueilla ilmanvaihtokanavien puhdistusta kannattaa tehdä useammin kuin kymmenen vuoden välein.

Miten ilmanvaihdon nuohous ja puhdistus tapahtuu ja onko se aikaa vievää?

Ilmanvaihto nuohotaan alipaineimuria käyttäen. Jokainen ilmanvaihtokanava nuohotaan erikseen. nuohouksen hoitavat asiaan erikoistuneet ammattilaisemme. Normaali ilmanvaihdon nuohous hoituu työpäivän aikana.

Omakoti- ja rivitalojen ilmanvaihtokanavien nouhoukset

Teemme ilmanvaihtokanavien nouhouksia ja puhdistuksia omakoti- ja rivitaloihin sekä pientaloyhtiöihin. Toimialueemme on Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala.

Muista kotitalousvähennys!

Omakotitalon ilmanvaihtokanavien puhdistus on kotitalousvähennyskelpoinen palvelu. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen suuruus on 40 % työn osuudesta.

Pyydä tarjous ilmanvaihtokanavien nuohouksesta!

Täytä alla oleva lomake ja pyydä tarjous ilmanvaihtokanavien nouhouksesta. 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.