fbpx

Rintamamiestalon ilmanvaihto kuntoon

Rintamamiestalon ilmanvaihto kuntoon

– Mietimme siinä kohtaa myös ilmanvaihdon parantamista, mutta aika loppui kesken ja se jäi tekemättä, Vallittu kertoo.

Perhettä helpotti se, että talo oli entuudestaan tuttu ja sen kunto oli tiedossa. Taloa oli pidetty hyvin ja siinä oli alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto, joka toimi moitteettomasti.

Vaikka ilmanvaihdon parantaminen ei ollut akuuttia, pyöri sen uusiminen silti mielessä ja kun SisäilmaCenterin myyjä tuli käymään, oli päätös helppo tehdä. Siinä kohtasivat tarve ja tuote toisensa.

– Myyjä oli asiantunteva ja pätevä, saimme tutustua järjestelmään ja se vaikutti tarpeisiimme sopivalta. Näin jälkikäteen ajatellen saimme kerralla paljon enemmän, kuin mitä olimme alunperin ajatelleet. Voimme muun muassa säätää järjestelmää itse ja vaikuttaa ilmanvaihdon määrään.

Älykäs järjestelmä

Taloon asennettiin SisäilmaCenterin Fresh Air Omega -ilmanvaihtojärjestelmä. Se on suunniteltu tasapainottamaan painovoimaisten kiinteistöjen korvausilman vajetta. Vallituilla laitteet asennettiin alakerrassa olohuoneeseen ja yläkerrassa lastenhuoneeseen. Olohuoneessa vietetään yhteistä aikaa, eikä sillä ollut entuudestaan korvausilmaventtiiliä. Lastenhuoneessa puolestaan on matala katto ja huoneen lämpötilaerot olivat isot ennen ilmanvaihtoremonttia. Nyt Vallitut voivat säätää huoneeseen tulevan ilman määrää itse.

– Kovilla pakkasilla olemme pitäneet päällä pienempiä säätöjä, mutta silti sisäilma on ollut huomattavasti aikaisempaa raikkaampaa, eikä huoneissa ole ollut vedon tunnetta, Vallittu kiittelee.

Järjestelmä ohjaa raikasta ulkoilmaa sisälle 70 sekunnin ajan. Tämän jälkeen venttiilien suunta kääntyy ja järjestelmä poistaa vanhaa huoneilmaa 70 sekunnin ajan. Sisään tuleva ilma sekoittuu samanlämpöiseksi huoneilman kanssa katonrajassa. Lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa 85 prosenttia.

Nopea remontti

Ilmanvaihtoremontti oli nopeasti ohi. Asentajat tulivat aamulla ja ennen lounasta remontti oli jo valmis.

– Minulla oli mielikuva siitä, että ilmanvaihtoremontti on kallista ja se kestää kauan. Meille tehty ilmanvaihtoremontti kumosi kerralla molemmat ennakkoluulot. Homma kävi hetkessä ja lopputuloksesta tuli loistava.

Vaikka Vallittuilla ei ollut ongelmia sisäilman tai ilmanvaihdon kanssa ennen remonttia, on ero entiseen ollut huomattava.

– Olemme huomanneet selkeän eron sisäilman laadussa. Lapsetkin ovat nukkuneet paremmin raikkaassa huoneessa.
Ilmainen ilmanvaihtokartoitus

Tilaa ilmanvaihto­kartoitus

Kartoitus on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.