fbpx

Raikas sisäilma toi paremmat unet

Raikas sisäilma toi paremmat unet

– Talon ilmanvaihto oli puutteellinen. Asuimme perheen kanssa muutaman vuoden hirsitalossa, jossa oli raikas ja hyvä sisäilma ja ero oli valtava , Välimaa kertoo.

Vuonna 1944 rakennetun kolmikerroksisen rintamamiestalon alin kerros oli osittain maan alla ja betonia, keskimmäinen kerros ja ylin kerros olivat puusta ja näihin oli jälkikäteen tehty lisäeristys.

– Talossa oli alkuperäinen painovoimainen ilmanvaihto, mutta tuloilmaventtiilit puuttuivat käytännössä kokonaan. Yläkerrasta puuttuivat myös poistoilmaventtiilit, Kai Välimaa kuvailee tilannetta ennen sisäilmaremonttia.

Unettomuutta ja iho-oireita

Huono sisäilma aiheutti perheessä muun muassa unettomuutta, iho-oireita ja hengitysvaikeuksia.

Välimaa on remontoinut useita taloja ja hän tiesi, mitä remontti vaati. Hän oli kuullut hyvää palautetta sekä SisäilmaCenterin työnjäljestä että hinta-laatusuhteesta ja laittoi netin kautta tarjouspyynnön.

– Tilasin sisäilmakartoituksen. SisäilmaCenterin ammattimies tuli paikan päälle mittareiden kanssa. Huoneista saadut arvot olivat aika karua luettavaa. Samalla kävimme läpi talon huone kerrallaan ja kartoitimme puutteet, Välimaa muistelee.

Kattava ilmanvaihtoremontti

Ilmanvaihtoremontissa Välimaiden kotiin asennettiin suodattimilla varustetut Fresh Air Beeta -tuloimaventtiilit. Kellarikerroksen kuntosaliin asennettiin Fresh Air -poistoilmapuhallin. Samassa kerroksessa sijaitseviin pesutiloihin asennettiin älykäs poistoilmanvaihto. Se aktivoituu heti, kun huoneeseen tulee ihminen tai tilojen kosteus nousee.

– Remontti oli isompi kuin olimme ajatelleet, mutta päätimme tehdä kerralla hyvän ja se kannatti. Sisäilman laatu on ihan toinen. Voimme kaikki paljon paremmin ja oireet ovat hävinneet, Kai Välimaa kiittelee.

Pyydä tarjous

Tarjouspyyntölomake

Tarjous on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ratkaisemme ilmanvaihto-ongelmat

Mikä on Fresh Air Omega?

Fresh Air Omega on huonekohtainen ilmanvaihdin, jossa on lämmöntalteenotto ja suodattimet. Se vähentää energiankulutusta jopa 94 % talvisin ja tehostaa ilmanvaihtoa kesäisin. Automaattinen poistoilmapuhallin ja siirtoilmasäleikkö takaavat miellyttävän sisäilman ympäri vuoden. Kysy lisää ja paranna kotisi ilmanlaatua!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.