fbpx

Mökin ilmanvaihtoremontti

Mökin ilmanvaihtoremontti

Kuten minkä tahansa muunkin kiinteistön kohdalla, myös mökissä on tärkeää suunnitella ja ylläpitää ilmanvaihtojärjestelmää huolellisesti varmistaakseen terveellisen ja mukavan sisäilman.

Mökin ilmanvaihtoremontissa on muutamia erityisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon: pienempi mökki voi tarvita erilaista ilmanvaihtojärjestelmää kuin suurempi tai ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu mökki. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa paikalliset rakennusmääräykset ja -standardit, jotka voivat vaikuttaa ilmanvaihtojärjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen.

Varmista siis, että valittu ilmanvaihtojärjestelmä sopii mökin tarpeisiin. SisäilmaCenter osaa auttaa sinua näissä asioissa.

Ilmanvaihtoremonttien kustannukset voivat vaihdella, mutta tarjoamme ratkaisuja, jotka alkavat jopa vain 2 500 eurosta.

Miksi mökissä täytyy huolehtia ilmanvaihdosta?

Jos mökki sijaitsee kostealla alueella tai metsän keskellä, on erityisen tärkeää huolehtia ilmanvaihdon riittävyydestä ja kosteuden hallinnasta. Lisäksi vuodenajat vaikuttavat merkittävästi: kesäisin sateiden aikaan sisäilma on huomattavasti kosteampaa kuin talven kuivalla säällä.

Liiallinen kosteus sisäilmassa vaikuttaa sekä ihmisten, että rakennuksen hyvinvointiin. Tutkimukset osoittavat, että korkea kosteustaso voi pahentaa allergioita tai astmaa sairastavien oireita. Lisäksi osa kosteudesta voi tiivistyä talon rakenteisiin, mikä voi pahimmillaan johtaa home- ja kosteusvaurioihin. Nämä vauriot voivat puolestaan aiheuttaa oireita ja jopa sairastumisia asukkaille sekä vaatia kalliita remontteja. Tästä syystä ilmanvaihdon ja kosteudenhallinnan asianmukainen huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää mökissä.

Ilmanvaihto vähentää mökin sisäilman kosteutta

Riittämättömästä ilmanvaihdosta kärsitään usein mökeissä, joissa on painovoimainen ilmanvaihto ja monesta suomalaisesta mökistä löytyy painovoimainen ilmanvaihto. Painovoimaisen ilmanvaihdon omaavissa taloissa on tyypillistä, että oleskelutiloissa ei ole riittävästi korvausilmaventtiileitä, tai ne ovat pahimmillaan tukittu. Silloin korvausilma voi pyrkiä sisälle rakenteiden ja niiden liitosten, ja jopa poistoilmaventtiilin kautta. 

Tehokkain keino pitää kosteus ja muutkin mökin sisäilmaan liittyvät ongelmat loitolla on huolehtia, että talon ilmanvaihto on kunnossa ja riittävää. Toimiva ilmanvaihto panee ilman kiertämään, ja poistuva ilma vie samalla mennessään myös sisäilmaan kertyneen kosteuden.

Tilaa mökin ilmainen ilmanvaihto­kartoitus

Kartoitus on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Miten tunnistan huonon sisäilman?

Tiedätkö millaista ilmaa hengität? Olemme koonneet kuusi merkkiä, joiden avulla voit tunnistaa mökin huonon sisäilman:

  • Avaatko ikkunat aamuisin tunkkaisen ilman vuoksi?
  • Tuntuuko sisäilma tunkkaiselta, kun tulet mökille?
  • Onko sisällä usein vetoa?
  • Puuttuvatko korvausilmaventtiilit mökistäsi, esimerkiksi ikkunoiden yläreunasta?
  • Huurustuvatko peilit pitkään peseytymisen jälkeen? Tuntuuko ilmassa kosteutta?
  • Kärsitkö usein nuhasta tai nenän tukkoisuudesta?

Nämä kaikki voivat olla merkkejä huonosta ilmanvaihdosta mökissä. Jos vastasit kyllä mihinkään näistä kysymyksistä, ilmanvaihdossa saattaa olla ongelmia. Tärkein indikaattori on kuitenkin oma tunne – jos epäilet sisäilman laatua, tarjoamme ilmaisen kartoituskäynnin ja tulemme tarkastamaan tilanteen.

4 myyttiä sisäilmanvaihdosta

Ota yhteyttä meihin ja hyödy ilmanvaihtoremontin tarjoamista monista eduista! Autamme mielellämme löytämään juuri sinun kotiisi sopivan ratkaisun.

Ilmanvaihtoremontti kestää pitkään

Ei muuten kestä! Sisäilmaremontti saadaan valmiiksi jopa yhdessä päivässä. Voit myös pysyä kotonasi koko kyseisen ajan niin halutessasi.

Ilmanvaihtoremontti maksaa paljon

Väitämme, että ei. Varsinkaan jos vertaat kodin muihin, kalliimpiin remontteihin. Esimerkiksi kylpyhuoneen remontointi tai putkiremontti maksaa huomattavasti enemmän useimmissa tapauksissa. Sisäilman remontit ovat myös räätälöitävissä monen eri tavoin, joten löydämme varmasti eri tarpeisiin soveltuvat vaihtoehdot.

Ilmanvaihtokoneet ovat isoja ja rumia

Ei ainakaan nämä meidän laitteemme. Tuotteemme ovat saksalaista insinööritekniikkaa, ja Fresh Air -ilmanvaihtoratkaisut eivät vaadi toimiakseen suurta ja kallista putkistettua koneistoa tai ilmanvaihtoremonttia. 

Sisäilmaongelma on homeongelma

Asia ei useinkaan ole näin. Asukkaat voivat reagoida huonoon sisäilman laatuun, vaikka talossa ei olisi hometta. Mikäli ilmanvaihto ei tapahdu asianmukaisella tavalla, voi sisäilmaan kuitenkin kertyä monenlaisia epäpuhtauksia, kuten pölyä, radonia, kemikaaleja ja haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC).

Ilmanvaihtoratkaisumme

Tutustu Ilmanvaihto­ratkaisuihimme

Fresh air -ilmanvaihtoratkaisut on kehitetty etenkin 1940–1990 -luvuilla rakennettujen talojen sisäilman laadun parantamiseen. Vaihtoehdoistamme löydät juuri sinun kukkarolle ja kotiisi sopivan ratkaisun. Tilaa maksuton kartoituskäynti ja laskemme sen pohjalta tarjouksen juuri sinun kodillesi sopivasta ilmanvaihtoremontista.

Huonekohtainen ilmanvaihtojärjestelmä, jossa on lisäksi tehokas lämmöntalteenotto. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa sekä huippuimurin tilalle.

Tehokas ja vetoa vähentävä ilmanvaihtojärjestelmä. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa; voidaan käyttää myös yhdessä huippuimurin kanssa.

Hyvä ja kustannustehokas ilmanvaihtojärjestelmä. Soveltuu parantamaan painovoimaista ilmanvaihtoa; voidaan käyttää myös yhdessä huippuimurin kanssa.

Näin ilmanvaihtoremontti etenee

Yhteydenottopyyntö

Saamme yhteydenottopyynnön ilmaiseen ilmanvaihdon tilan kartoituksen.

Kartoituskäynti

Käymme yhdessä läpi tarpeitasi ja toiveitasi sekä annamme sinulle yksityiskohtaisen tarjouksen ilmanvaihtoremontista.

Sovitaan asennusaika

Fresh Air -laitteistomme ovat verrattain pienikokoisia, ja asennustyöt saadaan valmiiksi jo päivässä!

Valmista!

Kotisi kiittää toimivasta ilmanvaihdosta, ja sinä voit nauttia ja hengittää puhdistettua sisäilmaa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.