fbpx

Miksi ilmanvaihto ei toimi enää niinkuin pitäisi?

Vanhojen talojen ilmanvaihto on suunniteltu sen ajan tarpeisiin. Taloja ja saunaa on lämmitetty puilla, mikä vauhdittanut painovoimaista ilmanvaihtoa. Monissa taloissa on kuitenkin lämmitysjärjestelmä vaihdettu ja vanhat öljykattilat ja hellat ovat korvattu uusilla järjestelmillä. Usein unohdetaan, että painovoimaisen ilmanvaihdon toiminta heikkenee merkittävästi tämän takia.

Suihkussa ja saunassa on käyty harvemmin eikä sisäilman kosteutta ole syntynyt yhtä paljon, kuin nykyisellä käytöllä. Ihmisten vedenkäyttö ja rakennusten kosteusrasitus onkin lisääntynyt viime vuosikymmenten aikana. Puutteellisen ilmanvaihdon takia osa kosteudesta voi päätyä talon rakenteisiin aiheuttaen home- ja kosteusvaurioita.

Todennäköisesti vuosien varrella on myös vanhan talon ikkunat ja ovet vaihdettu. Rakennusajan ikkunat ja ovet eivät olleet niin tiiviitä kuin nykyiset. Tästä johtuen mikäli aiemmin ilmaa on tullut taloon ikkunoiden raoista niin nyt se tulee jostain muualta, kuten seinien eristeiden välistä kuljettaen samalla pölyä ja mikrobeja hengitysilmaan.

Muutokset ilmanvaihdossa tapahtuvat hiljalleen vuosien saatossa eikä ongelmat usein olekaan helposti huomattavissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ongelmia olisi ja etteikö niitä olisi aiheellista korjata.

Pyydä tarjous ilmanvaihtoremontista

Tarjous on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ratkaisemme ilmanvaihto-ongelmat

Mikä on Fresh Air Omega?

Fresh Air Omega on huonekohtainen ilmanvaihdin, jossa on lämmöntalteenotto ja suodattimet. Se vähentää energiankulutusta jopa 94 % talvisin ja tehostaa ilmanvaihtoa kesäisin. Automaattinen poistoilmapuhallin ja siirtoilmasäleikkö takaavat miellyttävän sisäilman ympäri vuoden. Kysy lisää ja paranna kotisi ilmanlaatua!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!

Ilmainen

Ilmanvaihto­kartoitus

Tilaamalla ilmaisen ilmanvaihtokartoituksen saat ammattilaisen tarkastamaan kotisi ilmanvaihdon.