fbpx

Toimiva ilmanvaihto auttaa pudottamaan radonarvoja

Radon on maaperässä esiintyvä näkymätön ja hajuton jalokaasu. Radonia erittyy ilmaan etenkin hyvin ilmaa läpäisevästä maaperästä kuten sora- ja hiekkaharjuista. Pitkäaikainen altistuminen radonille lisää keuhkosyöpään sairastumisen riskiä.

Radon tunkeutuu sisätiloihin talon alapohjan rakojen kautta. Toimivan ilmanvaihdon on todettu pudottavan olennaisesti radonarvoja.  Mikäli asut radonalueella, onkin tärkeää varmistaa ilmanvaihdon toimivuus.  

On paikkoja, joihin on välttämätöntä asentaa toimivan ilmanvaihdon lisäksi radonpumput tai radonimuri pitoisuuksien pienentämiseksi. Usein kuitenkin toimiva ilmanvaihto riittää ongelman korjaamiseen.

Radonia ei voi havaita aistinvaraisesti ja ainoa keino varmistua rakennuksen puhtaudesta on mitata sen radonpitoisuudet. Virallisen radonmittauksen sekä kattavan tietopaketin löydät Säteilyturvakeskuksen nettisivuilta.

Lisätietoja:

https://www.stuk.fi/aiheet/radon/radonkorjaukset

Tilaa ilmanvaihto­kartoitus

Kartoitus on maksuton eikä se sido mihinkään. Saat asiantuntijamme tekemän arvion kotisi ilmanvaihdon toimivuudesta sekä ratkaisuehdotukset miten mahdolliset ongelmakohdat voidaan korjata.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella niin vastaamme kysymyksiisi!